снимка БулфотоБюджетът се намира в изключително тежко състояние. Само за първото

...
снимка БулфотоБюджетът се намира в изключително тежко състояние. Само за първото
Коментари Харесай

Зайкова: Бюджетът е критичен. Има дефицит, който расте скокообразно

снимка Булфото

" Бюджетът се намира в извънредно тежко положение. Само за първото тримесечие има 1,650 милиарда лв. недостиг и той пораства скокообразно. Това значи, че в края на второто 3-месечие ще би трябвало да актуализираме бюджета. Тоест, държавната хазна се гребе докрай. " Това съобщи в предаването " Неделята на Народоосвободителна въстаническа армия " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ доайенът на 45-тото Народно събрание Мика Зайкова, която е и народен представител от „ ИТН ”.

Зайкова напомни, че крайният период пред България да показа Плана за възобновяване е 30-ти април, написа БГНЕС.

" Ако ние не го внесем до този миг, страната ни няма да получи нито един евроцент през тази година. Това е доста ужасно, тъй като бюджетът се намира в извънредно тежко положение ", повтори Зайкова. Тя добави, че " положението на фискалния запас е плачевно. Според ИПИ, той е малко под 5 милиарда лв. ", уточни Зайкова и напомни, че санитарният най-малко в края на годината би трябвало да бъде 4,5 милиарда лв..

В отговор на думите на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев от по-рано през днешния ден, който заяви, че към 31-ви март фискалният запас е в размер на 7,9 милиарда лв., тя попита: " Къде са тези пари? Откъде ще дойдат? "  Запитана дали ще одобри министерски пост при бъдещо държавно управление на „ ИТН ”, Мика Зайкова се разгласи изрично срещу. " Постът на министър не е за моята възраст. Аз мога да оказвам помощ на младите. Много се надявам сътрудниците да се преценяват в коя постройка се намират. Колегите от ГЕРБ не са невъзпитани, просто такава им е поръката, да саботират работата на Народното събрание ", показа Мика Зайкова.

Според нея, Бойко Борисов не се е съобразявал " нито с парламент, нито с Конституция и внезапно някой да ти вземе кокала от устата... ". Мнението й е, че изборните протоколи са направени доста комплицирано, може би, преднамерено за да има неточности. По нейните думи има в действителност съществени експерти, съставили програмата на Има Такъв Народ. А ръководителят на Народното събрание Ива Митова е " извънреден конституционалист, доста огромен експерт ".

В умозаключение Зайкова уточни, че проектът на ГЕРБ е 394 страници и тя има два дни да го прочете. А в първия вид е липсвала изобщо думата „ промяна “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР